„Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll!”

Mártogatós tál – Túl a bögréken sorozat IV.

Fofoto 600

Tudod, mennyi mindent festhetsz a bögréken túl? És tudod, hányféle módon variálhatod a nálunk található formákat? ‘Túl a bögréken’ sorozatunkban ezt mutatjuk be. Ezúttal lépésről lépésre követhetsz minket egy 2 részes,  de “eggyé vált” mártogatás tál elkészítésében.

Ennél a kínáló tálnál kihasználtuk a máz ragasztó tulajdonságát: ahol égetés közben érintkeznek a mázas felületek, ott összeragadnak. A mintát mindkét tálra megfestettük: a felülre kerülő 14 cm-es tálra, és az alsó 27 cm-es tálra is.

Ezeket használtuk a 2 tényéron túl:

-napsárga és vérnarancs festékmáz

-2 különleges máz: kristályos tahiti és kristályos lila. Ezek apró darabkákkal vannak tele, melyek a kemencében elolvadnak és elterülnek. Ezért láthatod foltosnak égetés után a züldes és a lila felületeket.

-ceruza

-vékony ecsetek a minta kifestésére és legyező ecset a nagyobb felületekhez.

1. Először razold fel a mintát az alsó tányérra, majd helyezd rá a kisebbiket, és a minta kitakart részét rajzold fel erre is. Használhatsz kerámiaindigót is, ha nem szeretnél ceruzával nekiveselkedni.

2. Fesd ki a felrajzolt mintát! Kezdd az egyszínű festékekkel, és folytasd a kristályos, szemcséket tartalmazó mázakkal!

Az alsó tálat is fesd meg teljes egészében! Tudod, az egymáshoz érintkező mázak által ragad majd egymásra a két tál.

3. Ha a ragasztást illetően szeretnél biztosra menni, vagy ha nem illeszkednek teljesen a formák, használhatsz domború kontúrt, azaz French Dimension-t. Náhány pötty, és biztos az eggyé olvadás!

4. Helyezd egymásra a formákat, ahogy szeretnéd! Mi ezen már nem változtatunk, és égetés után te sem fogsz tudni – jól gondold meg!

Íme a kiégetett mártogatós tál használat előtt…

…és használat közben.

Fesd meg Te is a saját mártogatós táladat zöldségekhez, chipshez, tortilla-hoz! Vagy használd a fantáziád és találd ki, Te miket ragasztanál egymásra!

Addig is mutatóba:

Ez a békás doboz és ez a kerémiatál is összeragasztással készült.

A tálak ötletgazdája és kivitelezője: Erdősi Kati

Szólj hozzá Te is!

Ez szintén tetszeni fog:

Videó galéria

Tovább a videókhoz
Még több ötlet

Szeretnél értesülni akcióinkról, programjainkról, újdonságainkról? Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre. Csak add meg keresztneved és email címed!

Kérlek add meg az e-mail címedet!

(Ahhoz, hogy értesülj ajánlatainkról és igénybe tudd venni kedvezményeinket mindkét mező jelölése szükséges.)

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Biztosítunk róla, hogy adataidat módosíthatod, hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod. Részletek: www.madebyyou.hu/adatmodositas/

Rólunk mondták

Legfőképpen inspiráció számomra, amikor elmegyek hozzátok, és nagyon kellemes környezetben, nagyon kedves emberekkel, nagyon szép dolgokat készíthetek…hogy látom, hogy a nulláról létrehoztatok egy ilyen helyet, és hogy az emberek szeretik :).

Hársas Judit

A csajokkal a MadeByYou-ban és egy pubban is tudunk beszélgetni, de a pénzt, amit elinnánk, inkább maradandó dologra költjük és még büszkék is vagyunk magunkra utána. Kocsmázás után ez nem mindig mondható el. :) Egy pont a MBY-nak, mert remek hely szociális tevékenységre. :)

Marton Edit

Még több vélemény »
Kik vagyunk?
Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll. Bármikor is térsz be hozzánk, csapatunk valamelyik tagja a segítségedre lesz, hogy olyat alkoss, melyre biztosan büszke leszel. 
 
 

 
BLOG BLOG BLOG

Tükröm, tükröm… Túl a bögréken sorozat III.

Ha már sokféle formát kipróbáltál a MadeByYou-ban, és szeretnél valami újdonságot, túl a bögréken, tányérokon és vázákon, akkor itt egy ...

‘Túl a bögréken’ sorozat I.

Túl a bögréken sorozatunkban bemutatjuk, hogyan nyerhetnek új funkciót olyan egyszerű kerámiák, mint egy sima bögre, egy váza, vagy egy ...

Van még olvasnivaló itt: Blog (még 10 bejegyzés)
tukrom tukrom600

Read previous post:
tukrom tukrom600
Tükröm, tükröm… Túl a bögréken sorozat III.

Ha már sokféle formát kipróbáltál a MadeByYou-ban, és szeretnél valami újdonságot, túl a bögréken, tányérokon és vázákon, akkor itt egy...

Close