„Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll!”

Mártogatós tál – Túl a bögréken sorozat IV.

Fofoto 600

Tudod, mennyi mindent festhetsz a bögréken túl? És tudod, hányféle módon variálhatod a nálunk található formákat? ‘Túl a bögréken’ sorozatunkban ezt mutatjuk be. Ezúttal lépésről lépésre követhetsz minket egy 2 részes,  de “eggyé vált” mártogatás tál elkészítésében.

Ennél a kínáló tálnál kihasználtuk a máz ragasztó tulajdonságát: ahol égetés közben érintkeznek a mázas felületek, ott összeragadnak. A mintát mindkét tálra megfestettük: a felülre kerülő 14 cm-es tálra, és az alsó 27 cm-es tálra is.

Ezeket használtuk a 2 tényéron túl:

-napsárga és vérnarancs festékmáz

-2 különleges máz: kristályos tahiti és kristályos lila. Ezek apró darabkákkal vannak tele, melyek a kemencében elolvadnak és elterülnek. Ezért láthatod foltosnak égetés után a züldes és a lila felületeket.

-ceruza

-vékony ecsetek a minta kifestésére és legyező ecset a nagyobb felületekhez.

1. Először razold fel a mintát az alsó tányérra, majd helyezd rá a kisebbiket, és a minta kitakart részét rajzold fel erre is. Használhatsz kerámiaindigót is, ha nem szeretnél ceruzával nekiveselkedni.

2. Fesd ki a felrajzolt mintát! Kezdd az egyszínű festékekkel, és folytasd a kristályos, szemcséket tartalmazó mázakkal!

Az alsó tálat is fesd meg teljes egészében! Tudod, az egymáshoz érintkező mázak által ragad majd egymásra a két tál.

3. Ha a ragasztást illetően szeretnél biztosra menni, vagy ha nem illeszkednek teljesen a formák, használhatsz domború kontúrt, azaz French Dimension-t. Náhány pötty, és biztos az eggyé olvadás!

4. Helyezd egymásra a formákat, ahogy szeretnéd! Mi ezen már nem változtatunk, és égetés után te sem fogsz tudni – jól gondold meg!

Íme a kiégetett mártogatós tál használat előtt…

…és használat közben.

Fesd meg Te is a saját mártogatós táladat zöldségekhez, chipshez, tortilla-hoz! Vagy használd a fantáziád és találd ki, Te miket ragasztanál egymásra!

Addig is mutatóba:

Ez a békás doboz és ez a kerémiatál is összeragasztással készült.

A tálak ötletgazdája és kivitelezője: Erdősi Kati

Szólj hozzá Te is!

Ez szintén tetszeni fog:

Videó galéria

Tovább a videókhoz
Még több ötlet

Szeretnél értesülni akcióinkról, programjainkról, újdonságainkról? Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre. Csak add meg keresztneved és email címed!

Kérlek add meg az e-mail címedet!

(Ahhoz, hogy értesülj ajánlatainkról és igénybe tudd venni kedvezményeinket mindkét mező jelölése szükséges.)

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Biztosítunk róla, hogy adataidat módosíthatod, hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod. Részletek: www.madebyyou.hu/adatmodositas/

Rólunk mondták

Az a jó a MadeByYou-ban, hogy szabadon lehet kézműveskedni, ugyanakkor van segítség, ha kell, így lehetőség van az önálló kibontakozásra. Van elég hely és eszköz, finomak a teák, kedvesek a segítők, és ötleteket lehet nyerni mások által készített kiállított munkákból. Jó, hogy nem kell jó előre időpontot egyeztetni, hogy nem kell több alkalmat kifizetni, mint egy tanfolyamon, hogy ide bármikor betérhet az ember, ha olyan kedve támad. Javítanivaló? Nem jut eszembe semmi :)

Geszvein Erika

Hihetetlen jó a hangulat Nálatok. Akár a párommal, akár barátokkal voltunk ott, mindig úgy jöttem el, hogy még maradni akarok, és ne menjünk még. Igazi kiapcsolódásnak érzem, olyan a Nálatok töltött idő, mintha kiszakadnék a hétköznapokból.

Bedő Hajni

Még több vélemény »
Kik vagyunk?
Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll. Bármikor is térsz be hozzánk, csapatunk valamelyik tagja a segítségedre lesz, hogy olyat alkoss, melyre biztosan büszke leszel. 
 
 

 
BLOG BLOG BLOG

Mutasd meg kreativitásodat! FOTÓPÁLYÁZAT

    Eddig csak a családod és barátaid látták alkotásaid? Vagy talán még ők sem? Ne hagyd porosodni műveidet, engedd inkább, hogy ...

‘Túl a bögréken’ sorozat II.

Itt a második ötletünk! Túl a bögréken sorozatunkban bemutatjuk, hogyan nyerhetnek új funkciót olyan egyszerű kerámiák, mint egy sima bögre, ...

Van még olvasnivaló itt: Blog (még 9 bejegyzés)
tukrom tukrom600

Read previous post:
tukrom tukrom600
Tükröm, tükröm… Túl a bögréken sorozat III.

Ha már sokféle formát kipróbáltál a MadeByYou-ban, és szeretnél valami újdonságot, túl a bögréken, tányérokon és vázákon, akkor itt egy...

Close