„Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll!”

Mártogatós tál – Túl a bögréken sorozat IV.

Fofoto 600

Tudod, mennyi mindent festhetsz a bögréken túl? És tudod, hányféle módon variálhatod a nálunk található formákat? ‘Túl a bögréken’ sorozatunkban ezt mutatjuk be. Ezúttal lépésről lépésre követhetsz minket egy 2 részes,  de “eggyé vált” mártogatás tál elkészítésében.

Ennél a kínáló tálnál kihasználtuk a máz ragasztó tulajdonságát: ahol égetés közben érintkeznek a mázas felületek, ott összeragadnak. A mintát mindkét tálra megfestettük: a felülre kerülő 14 cm-es tálra, és az alsó 27 cm-es tálra is.

Ezeket használtuk a 2 tényéron túl:

-napsárga és vérnarancs festékmáz

-2 különleges máz: kristályos tahiti és kristályos lila. Ezek apró darabkákkal vannak tele, melyek a kemencében elolvadnak és elterülnek. Ezért láthatod foltosnak égetés után a züldes és a lila felületeket.

-ceruza

-vékony ecsetek a minta kifestésére és legyező ecset a nagyobb felületekhez.

1. Először razold fel a mintát az alsó tányérra, majd helyezd rá a kisebbiket, és a minta kitakart részét rajzold fel erre is. Használhatsz kerámiaindigót is, ha nem szeretnél ceruzával nekiveselkedni.

2. Fesd ki a felrajzolt mintát! Kezdd az egyszínű festékekkel, és folytasd a kristályos, szemcséket tartalmazó mázakkal!

Az alsó tálat is fesd meg teljes egészében! Tudod, az egymáshoz érintkező mázak által ragad majd egymásra a két tál.

3. Ha a ragasztást illetően szeretnél biztosra menni, vagy ha nem illeszkednek teljesen a formák, használhatsz domború kontúrt, azaz French Dimension-t. Náhány pötty, és biztos az eggyé olvadás!

4. Helyezd egymásra a formákat, ahogy szeretnéd! Mi ezen már nem változtatunk, és égetés után te sem fogsz tudni – jól gondold meg!

Íme a kiégetett mártogatós tál használat előtt…

…és használat közben.

Fesd meg Te is a saját mártogatós táladat zöldségekhez, chipshez, tortilla-hoz! Vagy használd a fantáziád és találd ki, Te miket ragasztanál egymásra!

Addig is mutatóba:

Ez a békás doboz és ez a kerémiatál is összeragasztással készült.

A tálak ötletgazdája és kivitelezője: Erdősi Kati

Szólj hozzá Te is!

Ez szintén tetszeni fog:

Videó galéria

Tovább a videókhoz
Még több ötlet

Szeretnél értesülni akcióinkról, programjainkról, újdonságainkról? Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre. Csak add meg keresztneved és email címed!

Kérlek add meg az e-mail címedet!

(Ahhoz, hogy értesülj ajánlatainkról és igénybe tudd venni kedvezményeinket mindkét mező jelölése szükséges.)

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Biztosítunk róla, hogy adataidat módosíthatod, hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod. Részletek: www.madebyyou.hu/adatmodositas/

Rólunk mondták

Legfőképpen inspiráció számomra, amikor elmegyek hozzátok, és nagyon kellemes környezetben, nagyon kedves emberekkel, nagyon szép dolgokat készíthetek…hogy látom, hogy a nulláról létrehoztatok egy ilyen helyet, és hogy az emberek szeretik :).

Hársas Judit

Azért járok Hozzátok, hogy tapasztalatokat szerezzek, hogy elfeledjek minden stresszt az életemben, hogy létrehozzak valamit, amivel örömet szerezhetek, ami csak az én érdemem, ha szép, ha pedig vmi nem sikerült teljesen, abból tanulhatok, mást meg nem okolhatok érte. :)

Hársas Judit

Még több vélemény »
Kik vagyunk?
Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll. Bármikor is térsz be hozzánk, csapatunk valamelyik tagja a segítségedre lesz, hogy olyat alkoss, melyre biztosan büszke leszel. 
 
 

 
BLOG BLOG BLOG

Újdonság! Fogas csempékből

Egy újabb ötlet arra, mi mindent készíthetsz még kerámiából a bögréken túl. Ennél a fogasnál olyan mintákat használtunk fel, melyekkel ...

Olvastad már?

Legyen Tiéd az utolsó 14 könyv egyike!  Talán már hallotad, vagy láttad a polcainkon... Tavaly a MadeByYou történetét beválogatták egy könyvbe, ...

Van még olvasnivaló itt: Blog (még 10 bejegyzés)
tukrom tukrom600

Read previous post:
tukrom tukrom600
Tükröm, tükröm… Túl a bögréken sorozat III.

Ha már sokféle formát kipróbáltál a MadeByYou-ban, és szeretnél valami újdonságot, túl a bögréken, tányérokon és vázákon, akkor itt egy...

Close