„Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll!”

Kamasz Tábor a Balaton Partján

ilovebalaton

Az AlmadiArt alkotóház réges régóta a művészetnek ad teret… Inspirálja lakóit és a messziföldről ideutazó látogatóit…

1999-et írunk, az utolsó olyan évben járunk, ami még nem kettessel kezdődik. Mostanában Ettore Sottsass a ház ura, aki nagy baráti körrel, számtalan múzsával és még náluk is több megvalósításra váró ötlettel rendelkezik. Rendszeresen fogad vendégeket a házába, mert azt vallja, hogy a művészet különféle ágai és képviselői nagyon erőteljesen hatnak egymásra. Mindenkit jó szívvel fogad…

Mígnem…

1999 júliusában egy szélhámos érkezik a házba, aki széttrollkodja Ettore világát, a ház atmoszféráját, a félkész alkotásait. Ettore ennek hatására elhagyja a házat, kiábrándultan bolyong… Néha a Balaton partján látják, néha a közeli hegyeken…

Unokahúgai, Estella és Julietta azonban nem hagyják annyiban a történteket, elhatározzák, hogy az alkotás örömét újra visszacsempészik a házba és hazahívják nagybátyjukat. A két fiatal hölgy Ettorehoz hasonlóan tehetséges és kísérletező kedvű művésznők… És nagyon társasági lények, szeretik a mindennapjaikat színes egyéniségekkel, kíváncsi fiatalokkal tölteni. Most, a küldetésükhöz is vállalkozó kedvű fiatalokat keresnek, akikkel együtt újra alkotásokkal, új lendülettel, lelkesedéssel, a szépség és egyediség ünneplésével tudják megtölteni a házat.

Így hát TÉGED is invitálnak, hogy egy hétig alkoss, táborozz, szórakozz velük, és kísérletezz új technikákkal, a saját stílusoddal és mondanivalóddal Ettore alkotóházában…

Érdekel Téged egy ilyen, “művészeti-oknyomozó” tábor? Teljesen új kategóriát alkotunk… szeretünk minden innovációt és kombinációt :) Te is?

Szívesen visszautaznál 1999-be, hogy fényt deríts pár titokra, hogy újra színt vigyél egy művész házába? Szeretsz kísérletezni? Szívesen kipróbálnál különféle művészeti technikákat? Örömmel tanulnál Ettore Sottsass, a sokoldalú művész munkásságáról? Szívesen vennéd, ha unokahúgai, Estella és Julietta művésznők, megmutassák, ők hogyan inspirálódnak, hogan y terveznek, hogyan rajzolnak, hogyan festenek, hogyan fotóznak, hogyan élnek? Hozzájuk hasonlóan te is értékeled a szépet? Az apró részleteket? A nagy felfedezéseket és rádöbbenéseket?

Ha sok igened van, biztos, hogy pont Terád várnak! :)

Julietta, Estella és a kiábrándult Ettore Sottsass is…

 

MIKOR? HOL?

2018. július 30-án visszaindulunk a művész által elhagyott házba, Balatonalmádiba. Jól gondolod, az időben is utazunk majd… ;) Egy hetünk lesz a művészi küldetésünkre: a házba új életet lehelni alkotásainkkal. 2018. augusztus 5-én térünk vissza Budapestre, a jelenbe.

Ettore Sottsass villája Balatonalmádi belvárosában helyezkedik el, árnyas fák között, 300 méterre a Balaton partjától. 2-3 ágyas vendégszobákkal és sokféle technikának teret biztosító műhelyekkel vár Rád. A házat zárt kert övezi, és két nagy terasz… ez lesz a mi életterünk. Alig várjuk, hogy lombot bontsanak a fák, és a nyárba repülhessünk… Ezen a téli képen Estella és Julietta bújnak össze a hidegben :)

De nyárra fénnyel és élettel telik meg az alkotóház…

MIRE KÉSZÜLJ?

Ettore unokahúgai, Estella és Julietta sok-sok rituálé által övezve élnek.

Reggeleiket tornával kezdik, reggeli ételeiket maguk készítik.

Minden nap alkotnak délelőtt is, délután is.

Sokat járnak a természetben, erdőben, hegyen és vízparton, hogy inspirálódjanak, kikapcsolódjanak, és most azért is, hogy Nagybátyjuk után kutassanak.

Sokat dalolnak, viccelődnek, játszanak, kacagnak, és minden este összeírják, mennyi szépet és értékeset láttak aznap.

Esténként vacsoravendégként barátokat, “vándorokat” fogadnak, akik mindig új színt, új tudást hoznak a házba, akiktől mindig lehet valami újat tanulni és akik talán érdekes részletekkel tudnak hozzájárulni az eltűnt művész felderítéséhez.

Talán rábukkanunk egy kéz- vagy ujjlenyomatra… ;)

 

Estella és Julietta minden hete így zajlik… Te is egy ilyen hétbe csöppenhetsz bele:

Hétfő: Tervezés, az új vendégművészek megismerése, Üvegkincsek

Kedd: Színek és Kerámia

Szerda: Az agyagból való forma megszületése

Csütörtök: Festés és Zene kapcsolata

Péntek: Fények és Formák megörökítése – Fotografía

Szombat: Kirándulás a vízen egy rajztáblával, Festés és Rajz

Vasárnap: Megérkezés a jelenbe

 

KIKET VÁRUNK?

Olyan 10-15 év közötti fiatalokat, “nagyfiúkat és nagylányokat”, kamaszokat, akiket érdekel az alkotás, akik szeretik a kreatív időtöltéseket. Bár sok-sok nyári kikapcsolódásra sor kerül (Balaton part, hajókázás, kirándulás, egy kis mozgás, együtt főzés, stb.) azért a tábor nagy részét ezek a művészeti irányultságú tevékenységek teszik ki.

Semmilyen előképzettség nem szükséges ehhez a táborhoz, csak a kamaszok nyitottsága, lelkesedése.

Fiúkra és lányokra egyaránt számítunk. Oktatóink között lesznek nők is és férfiak is.

Ha szereted az izgalmas történeteket, a megoldandó rejtélyeket, a művészettörténeti érdekességeket, ha szívesen bújnál egy egész hétre művészbőrbe, gyere! Akár már azon is gondolkozhatsz, hogy Neked mi lesz a művészneved… ;)

 

MIT VISZEL HAZA?

- Számtalan rajzot és festményt,

- 2 megfestett MadeByYou-s kerámiát,

- 4-5 saját magad által agyagból készített és mázzal díszített kerámiaformát (a formájuk, használatuk, stílusuk csak a te fantáziádra vannak bízva),

- fotókat, melyeket te készítettél és te hívtál elő,

- 4 ékszert, vagy “kincset”, melyet Te készítettél Üvegből,

- a hét során írt csodás kreatív naplódat,

- és a felavatott, ajándékba kapott rajztábládat, ami újabb és újabb otthoni alkotásoknak ad majd alapot.

Ja, és jókedvet, új barátokat, sok-sok élményt és megvalósítható ötletet.

Ennyi mindent…

 

A TÁBOROZTATÓ CSAPATRÓL

…Hogy tudd, kikkel találkozol… És kedves szülő, hogy tudd, kikre bízod a gyermeked.

A MadeByYou-s csapatunk már 5. éve szervez felnőtteknek táborokat, és sokadik éve kínál gyermekprogramokat mások által szervezett napközis táborokban.

A tábor két vezetője, Julietta (Pokol Juli) és Estella (Maklári Eszter) a MadeByYou csapat állandó tagjai, építész és pszichológus hallgatók. A MadeByYou-ban munkájuk során gyakorta találkoznak gyerekekkel és segítik őket az alkotásban. Mindketten tapasztalt táboroztatók, iskolai, kreatív táborokban, sőt, a BátorTáborban is számtalanszor helytálltak már.

Vendégművészeink, a vándorok ugyan “meglepetés vendégek” a gyerekek számára, de annyit elárulhatunk, hogy mi jól simerjük őket ;) és jól leinformálható, alkotó szellemiségű, kamasz-nyelvet jól beszélő felnőttek, akik az AlmadiArt alkotóházat és környékét is ismerik.

 

MENNYIBE KERÜL?

Az egyhetes tábor bentlakásos ára, 7 napra, 6 éjszakára, egészséges reggelikkel, könnyű ebédekkel és főtt vacsorákkal, az egy hét alatt elkészült alkotásokkal és a művészeti díjjal együtt:

128.600 Ft

május 10-ig beérkezett jelentkezés és befizetés esetén.

Aranykártyás kamaszoknak 7% kedvezményt biztosítunk.

Testvérkedvezmény szintén 7%, de a kedvezmények nem összevonhatóak.

 

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

Kérjük, ha érdekel a tábor, írj nekünk a tabor@madebyyou.hu email címre!

Ha kérdésed van, tedd fel bátran!

Nagyon sok szeretettel várunk!

Elise és Julietta integetnek még a téli Balaton partjáról ;)

Velük együtt, izgatottan, a rejtélyre és időutazásra éhesen vár TÉGED a MadeByYou teljes csapata, és a sok-sok vándor, akikkel az egy hét alatt találkozhatsz… ;)

Itt nézegethetsz képeket az AlmadiArt alkotóházról és a MadeByYou korábbi táborairól és alkotóiról:

Szólj hozzá Te is!

Ez szintén tetszeni fog:

Videó galéria

Tovább a videókhoz
Még több ötlet

Szeretnél értesülni akcióinkról, programjainkról, újdonságainkról? Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre. Csak add meg keresztneved és email címed!

Kérlek add meg az e-mail címedet!
Rólunk mondták

Hihetetlen jó a hangulat Nálatok. Akár a párommal, akár barátokkal voltunk ott, mindig úgy jöttem el, hogy még maradni akarok, és ne menjünk még. Igazi kiapcsolódásnak érzem, olyan a Nálatok töltött idő, mintha kiszakadnék a hétköznapokból.

Bedő Hajni

A csajokkal a MadeByYou-ban és egy pubban is tudunk beszélgetni, de a pénzt, amit elinnánk, inkább maradandó dologra költjük és még büszkék is vagyunk magunkra utána. Kocsmázás után ez nem mindig mondható el. :) Egy pont a MBY-nak, mert remek hely szociális tevékenységre. :)

Marton Edit

Még több vélemény »
Kik vagyunk?
Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll. Bármikor is térsz be hozzánk, csapatunk valamelyik tagja a segítségedre lesz, hogy olyat alkoss, melyre biztosan büszke leszel. 
 
 

 
BLOG BLOG BLOG

Inspiráció: Japán

Neked mi jut eszedbe Japánról? A zsúfolt és nyüzsgő Tokio? A futurisztikus technikai eszközök? Vagy épp a nyugodt japán vidék ...

Inspiráció: Ötleteket hoztunk Nektek Bécsből

A héten meglátogattuk Gabit és Saidot, az első MadeByYou megálmodóit. Két kedves, életvidám embert ismertünk meg személyükben 5 évvel ezelőtt, ...

Van még olvasnivaló itt: Főoldalra (még 1 bejegyzés)
aprilis_2018

Read previous post:
Áprilisi programnaptár

Close