„Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll!”

Kamasz Művészeti Tábor Budán

kamaszok

A városmajori alkotóműhely réges régóta a művészetnek ad teret… Inspirálja állandó alkotóit és a messziföldről ideutazó látogatóit…

1999-et írunk, az utolsó olyan évben járunk, ami még nem kettessel kezdődik. Mostanában Ettore Sottsass e budai művésztelep fő alkotója, aki nagy baráti körrel, számtalan múzsával és még náluk is több megvalósításra váró ötlettel rendelkezik. Rendszeresen fogad vendégeket műhelyébe, mert azt vallja, hogy a művészet különféle ágai és képviselői nagyon erőteljesen hatnak egymásra. Mindenkit jó szívvel fogad…

Mígnem…

1999 júliusában egy szélhámos érkezik a városmajori nagyablakos, hangulatos műhelybe, aki széttrollkodja Ettore világát, félkész alkotásait, és a műhely atmoszféráját. Ettore ennek hatására elhagyja alkotóműhelyét, kiábrándultan bolyong… Néha a parkban látják, néha a közeli utcákban és galériákban…

Unokahúgai, Estella és Julietta azonban nem hagyják annyiban a történteket, elhatározzák, hogy az alkotás örömét újra visszacsempészik a művész stúdiójába és hazahívják nagybátyjukat. A két fiatal hölgy Ettorehoz hasonlóan tehetséges és kísérletező kedvű művésznők… És nagyon társasági lények, szeretik a mindennapjaikat színes egyéniségekkel, kíváncsi fiatalokkal tölteni. Most, a küldetésükhöz is vállalkozó kedvű fiatalokat keresnek, akikkel együtt újra alkotásokkal, új lendülettel, lelkesedéssel, a szépség és egyediség ünneplésével tudják megtölteni a Városmajor utca 28-at.

Így hát TÉGED is invitálnak, hogy 6 napig alkoss, táborozz, szórakozz velük, és kísérletezz új technikákkal, a saját stílusoddal és mondanivalóddal Ettore művészeti stúdiójában…

Érdekel Téged egy ilyen, “művészeti-oknyomozó” tábor? Teljesen új kategóriát alkotunk… szeretünk minden innovációt és kombinációt :) Te is?

Szívesen visszautaznál 1999-be, hogy fényt deríts pár titokra, hogy újra színt vigyél egy művész stúdiójába? Szeretsz kísérletezni? Szívesen kipróbálnál különféle művészeti technikákat? Örömmel tanulnál Ettore Sottsass, a sokoldalú művész munkásságáról? Szívesen vennéd, ha unokahúgai, Estella és Julietta művésznők megmutassák, ők hogyan inspirálódnak, hogyan terveznek, hogyan rajzolnak, hogyan festenek, hogyan fotóznak, hogyan élnek? Hozzájuk hasonlóan te is értékeled a szépet? Az apró részleteket? A nagy felfedezéseket és rádöbbenéseket?

Ha sok igened van, biztos, hogy pont Terád várnak! :)

Julietta, Estella és a kiábrándult Ettore Sottsass is…

 

MIKOR? HOL?

Július 30. (Hétfő) és Augusztus 4. (Szombat) között vár Téged a Tábor!

2018. július 30-án érkezünk meg a művész által elhagyott házba, a városmajor utcai MadeByYou stúdióba. Jól gondolod, az időben is utazunk majd… ;) 6 napunk lesz a művészi küldetésünkre: a stúdióba új életet lehelni alkotásainkkal. Minden este hazajárunk, és reggelente újult erővel kezdjük az alkotást és oknyomozást.

Ettore Sottsass stúdiója Buda belvárosában helyezkedik el, mostanság MadeByYou BUDA-ként ismerhetitek. Egy titkos terasz, magas fák, közeli parkok, művészeti galériák és a Budai Vár övezik. Ezt a csodás környezetet mind-mind ki fogjátok használni és élvezni.

A műhelyben manapság is jó a hangulat, de 1999 táján különösen az volt. Estella és Julietta erről mindig gondoskodnak :)

 

MIRE KÉSZÜLJ?

Ettore unokahúgai, Estella és Julietta sok-sok rituálé által övezve élnek.

Reggeleiket tornával kezdik, délelőtti finomságaikat maguk készítik.

Minden nap alkotnak délelőtt is, és egy kicsit délután is.

Sokat járnak a természetben, a közeli árnyas parkokban, történelmi épületek között, hogy inspirálódjanak, kikapcsolódjanak, és most azért is, hogy Nagybátyjuk után kutassanak.

Sokat dalolnak, viccelődnek, játszanak, kacagnak, és minden nap végeztével összeírják, mennyi szépet és értékeset láttak aznap.

Délutánonként vendégként barátokat, “vándorokat” fogadnak, akik mindig új színt, új tudást hoznak a műhelybe, akiktől mindig lehet valami újat tanulni és akik talán érdekes részletekkel tudnak hozzájárulni az eltűnt művész felderítéséhez.

Talán rábukkanunk majd egy kéz- vagy ujjlenyomatra… ;)

 

Estella és Julietta minden hete így zajlik… Te is egy ilyen hétbe csöppenhetsz bele, minden nap 9-17 óráig

Hétfő: Tervezés, az új vendégművészek megismerése, Üvegkincsek

Kedd: Színek és Kerámia

Szerda: Az agyagból való forma megszületése

Csütörtök: Festés és Zene kapcsolata

Péntek: Fények és Formák megörökítése – Fotografía

Szombat: Festés és Rajz, készülődés az esti kiállításra és ZÁRÓBULIRA, ami este 9-ig tart… ;)

 

 

KIKET VÁRUNK?

Olyan 10-15 év közötti fiatalokat, “nagyfiúkat és nagylányokat”, kamaszokat, akiket érdekel az alkotás, akik szeretik a kreatív időtöltéseket. Bár sok-sok nyári kikapcsolódásra is sor kerül (egy kis mozgás, kirándulás, Frida Kahlo kiállítás, az apró, ihletadó szépségek felfedezése a hétköznapokban) azért a tábor nagy részét ezek a művészeti irányultságú tevékenységek teszik ki.

Semmilyen előképzettség nem szükséges ehhez a táborhoz, csak a kamaszok nyitottsága, lelkesedése.

Fiúkra és lányokra egyaránt számítunk. Oktatóink között lesznek nők is és férfiak is.

Ha szereted az izgalmas történeteket, a megoldandó rejtélyeket, a művészettörténeti érdekességeket, ha szívesen bújnál egy hétre művészbőrbe, gyere! Akár már azon is gondolkozhatsz, hogy Neked mi lesz a művészneved… ;)

 

MIT VISZEL HAZA?

- Számtalan rajzot és festményt,

- 2 megfestett MadeByYou-s kerámiát,

- 4-5 saját magad által agyagból készített és mázzal díszített kerámiaformát (a formájuk, használatuk, stílusuk csak a te fantáziádra vannak bízva),

- 4 ékszert, vagy “kincset”, melyet Te készítettél Üvegből,

- a hét során írt csodás kreatív naplódat,

- és a felavatott, ajándékba kapott rajztábládat, ami újabb és újabb otthoni alkotásoknak ad majd alapot.

Ja, és jókedvet, új barátokat, sok-sok élményt és megvalósítható ötletet.

Ennyi mindent…

 

A TÁBOROZTATÓ CSAPATRÓL

…Hogy tudd, kikkel találkozol… És kedves szülő, hogy tudd, kikre bízod a gyermeked.

A MadeByYou-s csapatunk már 5. éve szervez felnőtteknek táborokat, és sokadik éve kínál gyermekprogramokat mások által szervezett napközis táborokban.

A tábor két vezetője, Julietta (Pokol Juli) és Estella (Maklári Eszter) a MadeByYou csapat állandó tagjai, építész és pszichológus hallgatók. A MadeByYou-ban munkájuk során gyakorta találkoznak gyerekekkel és segítik őket az alkotásban. Mindketten tapasztalt táboroztatók, iskolai, kreatív táborokban, sőt, a BátorTáborban is számtalanszor helytálltak már.

Vendégművészeink, a vándorok ugyan “meglepetés vendégek” a gyerekek számára, de annyit elárulhatunk, hogy mi jól simerjük őket ;) és jól leinformálható, alkotó szellemiségű, kamasz-nyelvet jól beszélő felnőttek, akik a MadeByYou alkotóműhelyt és környékét is ismerik.

 

MENNYIBE KERÜL?

A 6 napossá alakult tábor ára, egészséges uzsonnákkal, könnyű ebédekkel, a 6 nap alatt elkészült alkotásokkal, múzeumi belépővel és a művészeti díjjal együtt:

72.200 Ft

május 10-ig beérkezett jelentkezés és befizetés esetén.

Aranykártyás kamaszoknak 7% kedvezményt biztosítunk,

így a tábor összege

 67.100 Ft 

Testvérkedvezmény szintén 7%,

azaz testvérenként 67.100 Ft-ra csökken az ár.

A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

Kérjük, ha érdekel a tábor, írj nekünk a tabor@madebyyou.hu email címre!

Ha kérdésed van, tedd fel bátran!

Nagyon sok szeretettel várunk!

Elise és Julietta integetnek még a télből ;)

Velük együtt, izgatottan, a rejtélyre és időutazásra éhesen vár TÉGED a MadeByYou teljes csapata, és a sok-sok vándor, akikkel az egy hét alatt találkozhatsz… ;)

Itt nézegethetsz képeket a MadeByYou korábbi táborairól és alkotóiról:

Szólj hozzá Te is!

Ez szintén tetszeni fog:

Videó galéria

Tovább a videókhoz
Még több ötlet

Szeretnél értesülni akcióinkról, programjainkról, újdonságainkról? Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre. Csak add meg keresztneved és email címed!

Kérlek add meg az e-mail címedet!

(Ahhoz, hogy értesülj ajánlatainkról és igénybe tudd venni kedvezményeinket mindkét mező jelölése szükséges.)

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Biztosítunk róla, hogy adataidat módosíthatod, hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod. Részletek: www.madebyyou.hu/adatmodositas/

Rólunk mondták

A MadeByYou-t receptre felírnám, ez egy lélekterápia. Kötelező mindenkinek!

Szegedi Petra

Olyan hely, ahol nem kell rohanni, ahol bármikor kedvesen segítetek ha kérjük, de mégsem “lógtok” az ember nyakán. Nagyon emberi, a szó legjobb értelmében.

Bedő Hajni

Még több vélemény »
Kik vagyunk?
Egy alkotóműhely, mely előtted is nyitva áll. Bármikor is térsz be hozzánk, csapatunk valamelyik tagja a segítségedre lesz, hogy olyat alkoss, melyre biztosan büszke leszel. 
 
 

 
BLOG BLOG BLOG

Inspiráció: Minták és ötletek Prágából

Múlt héten meglátogattuk Lidat, kedves prágai barátunkat. Kerámiafestő stúdióját és a cseh fővárost is kíváncsi szemekkel pásztáztuk, és nem is ...

Mártogatós tál – Túl a bögréken sorozat IV.

Tudod, mennyi mindent festhetsz a bögréken túl? És tudod, hányféle módon variálhatod a nálunk található formákat? 'Túl a bögréken' sorozatunkban ...

Van még olvasnivaló itt: Főoldalra (még 3 bejegyzés)
images-1

Read previous post:
Áprilisi programnaptár

Close