Alkotótábor Alsósoknak

2022-ben is készülünk rá! Érdemes követned minket Facebookon és Instagramon, mert ott kommunikáljuk aktuális programjainkat!

Jövőre – immár harmadjára – a kisiskolásokat is szeretettel várjuk az egyhetes művészeti táborunkba, ahol sokféle művészeti  tevékenységgel ismerkedhetnek meg. A MadeByYou színes műhelyében a kerámiafestés mellett kipróbálhatják az agyagozást, a kollázs technikát, a maszk készítést, sőt még a kézzel-lábbal festést is.

A napjaiknak nagy része szól majd a mesékről, történetekről, a színházról, de leginkább a JÁTÉKRÓL. A művészet játékos műveléséről.

 

 

Szeretnénk, ha ők is megmerítkezhetnének abban, milyen kísérletezve alkotni… úgy, hogy nem csak a produktum a lényeg, hanem a játékos, kísérletező, örömteli folyamat… amikor nincs elvárás… amikor a művészet önkifejezés. Hiszünk benne, hogy ez egy nyelv lehet a gyerekek számára, és ezáltal egy eszköz arra, hogy helyretegyék önmagukban a világ dolgait és a saját életük eseményeit. Az alkotás mindig “kéznél van”, és ha ezt tudják, ha erre ráébrednek, akkor gyermekként és később kamaszként is hatalmas erőnek lesznek birtokában… miközben érzéssel és élettel teli alkotások születnek a kezeik közt.

 

Kiket várunk?

Olyan 8-11 éves gyerekeket várunk, akik örömüket lelik a festésben-rajzolásban-alkotásban, akiket lekötnek a kreatív tevékenységek, az érdekes történetek. A nap során lesz alkalom sétálni, mozgásos feladatokat is végezni, sokszínű és mozgalmas lesz a napjuk, de azért ez nem egy sporttábor 😉 nem a legmozgékonyabbaknak való!

Szeretettel várjuk gyermekedet akkor is, ha érdeklik a kultúrák, a mesék, az izgalmas történetek.

 

Mi lesz a program?

Minden nap egy meséről, egy történetről szól, és ez adja a keretét az adott napnak, délelőttnek is, délutánnak is. Délelőttönként a mesékre felfűzve kerámiát festünk, agyagozunk, ékszert és maszkot készítünk – sok-sok olyan tárgyat hozunk létre, melyeket a gyerekek a későbbiekben használni tudnak majd. A délelőtti játékot és alkotást ebéd követi, majd egy kis séta és egy délutáni alkotós foglalkozás, mely során a kísérletezésen, a játékon, a fantáziavilágon van a hangsúly.

8.30-9.00 Érkezés

9.00-12.00 Délelőtti mese, játék és kézműves program

12.00-13.00 Ebéd

13.00-15.00 Délutáni alkotás

15.00-15.30 Uzsonna és hazamenetel

 

Kik tartják?

Drubina Orsi,

a MadeByYou csapat egyik mosolygós tagja, aki színházi közegben és az alkotóműhelyben is otthonosan mozog. Ő lesz a gyerektábor vezetője, aki a nap során végig mellettük van:

“Szegeden és Veszprémben tanultam, végzettségem szerint teatrológus és drámaíró vagyok. Több, mint 5 éve tartok nyaranta gyerekszínjátszó táborokat a Vajdaságban. Ami a leginkább inspirálj ezek során, az a közösségépítés.  Az alkotást is egy közös ügynek tartom – a színházban és a MadeByYou-ban egyaránt. Édesanyám festő, és már gyerekkoromban is arra nevelt, hogy kísérletezni szabad! 🙂 Én is ennek szellemében alkotok és igyekszem segíteni mások lényének és kreativitásának kibontakozását. Az az igazság, hogy szövegekkel és lelkekkel ugyanannyira szeretek foglalkozni és hozzájárulni a fejlődésükhöz.”

 

Kristóf Tünde,

a gyerekek 1-1 délutáni foglalkozásának vezetője:

“Nyolc éve tartok művészetterápiás foglalkozásokat gyermekek és fiatalok számára. Felnőttekkel is dolgozom, önismereti pszichodrámát és integratív csoportokat vezetek. Táncolok (5Ritmus, Kontakt), és eltökélt szándékom, hogy megismerkedjek a keleti harcművészet valamelyik ágával. Öt, saját gyerekem is gondoskodik arról, hogy soha ne álljak meg a keresésben, a fejlődésben – és ne veszítsem el a humoromat!

Hiszek az „együtt örömé” – ben, abban, hogy játszani, alkotni, fejlődni csoport-helyzetben tudunk a leghatékonyabban. Kölcsönösen tanítjuk egymást.

Hiszek abban, hogy az egyéni sokszínűség, csak úgy, mint különböző korok és kultúrák hagyományai – így a meséik is – gazdagabbá teszik az életünket, és visszakapcsolnak bennünket a Nagy Egészbe. Megérezhetjük, hogy nem vagyunk egyedül, minden bánatunk és minden örömünk ember-létünk közös tapasztalata.

Szeretek – különösen kisebb gyerekekkel – az öröm felől közelíteni. Az én foglalkozásaimon általában jó koszosak, izzadtak leszünk, hempergünk a földön, nagy és széles ecsetekkel mázolunk, csapkodjuk az agyagot, spriccel a ragasztó, tépjük a papírt, kézzel hajlítjuk a drótot… Szabadon, játszva tanulunk életről, halálról, szeretetről, gyűlöletről – önmagunkról.

Elég klassz szokott lenni… :)”

 

A tábori foglalkozások során a gyerekek a MadeByYou-s csapat többi tagjával is megismerkedhetnek: Lindával, Bogyóval, Zsuzsival és Jolival. Betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé, a MadeByYou hétköznapjaiba.

MIKOR? HOL?

Időpont: 2022. nyarán. Érdemes követned minket Facebookon és Instagramon, mert ott kommunikáljuk aktuális táboraink időpontjait!

Helyszín: MadeByYou PEST, 1053 Bp., Királyi Pál utca 11.

 

A tábor díja az alábbiakat foglalja magában:

Délelőtti és délutáni játékos művészeti foglalkozásokat,

Három megfesthető kerámiát,

Többféle agyagozott figurát, edénykét, ékszereket, melyeket hazavisznek a gyerekek a tábor után.

Sok-sok festményt, rajzot, álarcot, közös élményt és együtt alkotást.

Történeteket, meséket, melyek velük élnek tovább.

A táborvezető szakemberek munkáját.

Meleg ebédet egy közeli étteremben és egészséges uzsonnát délután.

Aranykártyás kisiskolásoknak 7% kedvezményt biztosítunk,

Testvérkedvezmény szintén 7%.

A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

Érdekel? Kérdésed van?

Kérjük, ha érdekel a tábor, írj nekünk mielőbb a zsuzsa@madebyyou.hu email címre, hiszen a maximális létszám: 12 fő

Sok szeretettel várjuk alkotni és játszani vágyó 8-11 éves gyermekedet! 🙂

Addig pedig nézzétek meg a 2020-as táborról készült videónkat ITT!

 

0
    0
    Kosarad
    Kosarad jelenleg üresVissza a webshopba