Fogas csempékből

Egy újabb ötlet arra, mi mindent készíthetsz még kerámiából a bögréken túl. Ennél a fogasnál olyan mintákat használtunk fel, melyekkel a későbbi spanyol-portugál foglalkozás-sorozatunkon találkozhattatok. Nem tagadjuk, minket máig rabul ejtett ezeknek a csempéknek a hangulata. A minták keresgélése során olyan enteriőrökkel is találkoztunk, melyek további inspirációt adtak az alábbi ruhafogas létrejöttéhez.

A négyféle mintát ceruzával rajzoltuk fel a 11×11 cm-es csempékre. Kerámiaindigót is használhatsz, úgy gyorsabb és pontosabb, de mi kicsit játszani, kísérletezni akartunk az eredeti mintákkal. Az átrajzolás után a kék árnyalataival, szürkével, és fehér domború kontúrral (French dimension néven is keresheted a MadeByYou-ban) festettük meg a csempéket. A domború kontúr mellé több helyen árnyékot húztunk – ezt felhígított festékkel és vékony ecsettel értük el.

Kérdezheted: Miért nem palettában vannak a színek? A csempék egy részét otthon festettük, és ezekben a tégelyekben tudtuk szállítani. Erre neked is van lehetőséged. Ha nincs időd a nyitva tartási időnkben festeni, vagy nem szereted, ha mások járkálnak-nézelődnek körülötted, akkor alkoss otthon! Így nem kell senkihez alkalmazkodnod, fess akkor, amikor Neked jó! Csak gyere be a kerámiáért, és mi mellé csomagoljuk Neked tégelyekben a választott színeket.

Égetés után egy fuga-szerű erős ragasztóval illesztettük a keretbe a csempéket. Kicsit  kaotikus hatású ennyi minta, ennyi irányban egymás mellett. De  nem bánjuk, mert ezek az enteriőrök is nagyon tetszenek:

Reméljük, Téged is megfogott a színes csempék hangulata! A ruhafogas kerete és a beleragasztható csempék is megtalálhatóak a MadeByYou-ban. Alkoss velük kedvedre, ha Neked is tetszenek!

Képek forrása: http://www.kikareichert.com.br/inspirations/2012/06/

0
    0
    Kosarad
    Kosarad jelenleg üresVissza a webshopba