Túl a bögréken… – Felakasztható kanáltartó

Túl a bögréken sorozatunkban bemutatjuk, hogyan nyerhetnek új funkciót olyan egyszerű kerámiák, mint egy sima bögre, egy váza, vagy egy lapos tányér. Minden tárgy, melyet ebben a sorozatban bemutatunk, megvalósítható a MadeByYou-ban található kerámiák felhasználásával, átalakításával. Azt a két tulajdonságot vettük alapul, hogy a natúr formák fúrhatóak, csiszolhatóak, a máz pedig egymáshoz érintkező felületeket örökre összeragaszt a kemencében. Ez sok új tárgynak teret ad… Neked is jó ötletelést, és jó alkotást kívánunk! Inspiráció gyanánt itt az egyik ötletünk:

Felakasztható kanáltartó

Sokáig a bögrék közé szórva száradtak a MadeByYou-ban a kanalak, de ezt megelégeltük, és egy fül nélküli bögrét kifúrva, festettünk a kanalaknak egy szárítót, egyben tárolót. Otthonra festhetsz külön tartót a késeknek, villáknak, vagy éppen a mosogatószivacsnak is.

Így kezdj hozzá:

Szükséged lesz egy bögrére, festékekre, kontúrokra, ceruzára, ecsetekre, vízre, és egy fúróra.

Még mielőtt hozzálátnál a festéshez, ki kell fúrni a kerámiát 2-3 cm-re a peremétől. Így csinálunk helyet az akasztónak. A fúrást szívesen elvégezzük Neked a MadeByYou-ban. A kerámiaport, mely a fúráskor keletkezik, mindenképp távolítsd el a felületről egy vizes szivaccsal!

Először fesd meg a bögre belső felét…

… majd fesd meg a külső oldalát is. Tudod, ha erős színt szeretnél, három réteg festéket használj!

Ceruzával rajzold meg a mintát, melyet szeretnél ráfesteni. Mi evőeszközöket rajzoltunk a MadeByYou-ban lévő kanáltartóra, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, mit tartunk benne. Te engedd szabadon a fantáziád, és dekoráld kedvedre!

A ceruzavonalakat kontúrral megerősítettük, és a kanalakat-villákat kifestettük. Az üres felületeket pöttyökkel díszítettük. Te fesd meg úgy a saját evőeszköz-tartódat, ahogy Neked tetszik!

És íme, így néz ki a mi kanáltartónk égetés után és használat közben.

Ha Neked is van olyan ötleted, mely helyet kaphatna ‘Túl a bögréken’ sorozatunkban, küldd el nekünk, szívesen bemutatjuk. Jó ötletelést és jó alkotást!

Ez a munkánk megjelent az Amelie Kreatív Magazin – ban.

0
    0
    Kosarad
    Kosarad jelenleg üresVissza a webshopba